Krožnica(1)

S pomočjo Geogebre reši naslednjo zanimivo nalogo:

Ta vnos je objavil Vinc v Geometrija in zaznamoval z , , , . Dodaj zaznamek do trajne povezave .

O Vinc

Končal gimnazijo v Črnomlju 1971, pričel honorarno poučevati na tej gimnaziji v šol.letu 1973/74, se v šol. letu 1976/77 zaposlil kot učitelj matematike, leta 1978 diplomiral iz pedagoške matematike pri dr. Niku Prijatelju s temo Galoisova teorija. Na gimnaziji in poklicni kovinarski šoli učil matematiko, fiziko in računalništvo ter informatiko, dokumentaristiko in arhivistiko. Dolgoletni mentor šahovskega, fotografskega, fizikalnega, računalniškega in<a \href{http://www2.arnes.si/48/sscrnomelj/astro.html}{ astronomskega} krožka. Absolvent 3. stopnje pedagoške fizike, v 90. letih član skupine za prenovo gimnazijske fizike, avtor programske opreme za merilno krmilni vmesnik, soavtor učbenikov za gimnazijo Fizika-Mehanika in Fizika-Elektrika. Mentor trinajstim raziskovalnim nalogam v okviru Gibanja Znanost mladini ter trem raziskovalnim nalogam v okviru Krkinih nagrad in številnim tekmovalcem iz logike, matematike, fizike in računalništva. Mentor \href{http://www2.arnes.si/48/ssnmcrnom5/sola/}{2. spletne strani šole}, pobudnik in od 2007 do 2010 urednik spletnih učilnic Srednje šole Črnomelj. Pobudnik šolske Facebook strani. Več najdete na njegovi \href{http://vincenc.petruna.com/}{spletni strani.}

4 thoughts on “Krožnica(1)

  1. Ja, priznam: že mnoooogo let nisem tako narisal krožnice. ‘Zahvala’ pa gre (predvsem) orodjem/programom, ki jih uporabljam: včasih Autocad, sedaj CATIA.

    • Lahko opišeš zaporednje ukazov v teh dveh programih, ki naredita isto? Z npr. Geogebro se to ne narediti, ponuja pa bližnjice pri risanju tangente. Mimogrede, primer je iz knjige, ki sem jo kupil kot dijak, sedaj pa jo ponovno odkrivam – srbski prevod V.Burcov, Konstruktivni zadaci u ravni, monos Beograd 1971.

  2. besedilo naloge prilimaj na uvod – pred geogebro
    “Nariši krožnico, ki se dotika krožnice S in gre skozi točki A in B.”

    si opazil da iz geogebre ne moreš kopirati besedila!?

Komentiranje zaprto.