Prvi pozdrav

Zahvaljujoč Johnu Baezu in njegovemu Azimuthu,  ki me je navdušil, in sinu Juriju, ki mi je omogočil, preizkušam to imenitno orodje. Poskusimo pisanje v

*** QuickLaTeX cannot compile formula:
\LaTeX

*** Error message:
You can't use `\spacefactor' in math mode.
leading text: $\LaTeX

u z zapisom kakšnih formul. Prva naj bo matematična e^{\pi i}+1=0,  ki jo je našel L.Euler in na čudovit način veže transcendentni števili e in \pi, imaginarno enoto  i  ter enoti za seštevanje in množenje z osnovnimi številskimi operacijami seštevanjem, množenjem in potenciranjem. Druga pa naj bo znana fizikalna E=mc^2, ki po eni strani veže maso z energijo, po drugi pa pojasnjuje, da je masa vrsta  energije. Ta Einsteinova formula je navdušila celo našega Janeza Menarta, da je zapel:

Oda od,
balada balad,
E=mc^2.

Pisanje formul torej deluje s pomočjo enega od množice

*** QuickLaTeX cannot compile formula:
\LaTeX

*** Error message:
You can't use `\spacefactor' in math mode.
leading text: $\LaTeX

ovih vtičnikov, ki so na razpolago za WordPress. Malo se razgledam po orodju, potem pa naprej…

Mimogrede, formule lahko v tem blogu pišete tako, da LaTeXovo formulo vstavite med znački

    \[\$\$.\]

2 thoughts on “Prvi pozdrav

    • I had used Geogebra boerfe and had used it with my students three years ago when we cover transformations. I had more student engagement and participation. Students learn how to create dilations, reflections and translations with the use of the Geogebra and did a class presentation. The activity was as created as a grade for my Pre-Ap classes and my average students just experimented with it.

Komentiranje zaprto.